Het vooronderzoek: wat wordt er gedaan?
Het vooronderzoek: wat wordt er gedaan? Benieuwd wat de monteur allemaal komt doen tijdens het vooronderzoek van de installatie? Wij leggen het je graag uit. Dit bezoek vindt plaats nadat je een serviceabonnement bij ons hebt aangevraagd en de kosten van het vooronderzoek hebt betaald. De monteur controleert jouw toestel van top tot teen en voert een onderhoudsbeurt uit. Op deze pagina vertellen we je er alles over!
De initiële controle
De eerste stap is altijd om te controleren of de installatie correct onderhouden kan worden. Dit bepaalt de monteur aan de hand van de onderstaande vragen.
1. Is de omgeving veilig genoeg?
Het is belangrijk dat onze monteurs hun werkzaamheden kunnen uitvoeren volgens de Arbowetgeving. Daarom moeten de omstandigheden altijd veilig genoeg zijn voor hen. Er mag bijvoorbeeld geen asbest aanwezig zijn en de installatie moet bereikbaar zijn zonder ladder. Daarnaast moet er minimaal één meter werkruimte zijn aan de voorkant. Meer over de veiligheid van jouw ketel vind je in de aanmelding.
2. Is het toestel veilig geïnstalleerd?
Jouw cv-ketel dient zowel geïnstalleerd te zijn volgens de voorschriften van de fabrikant als de eisen in de Rogafa. Het is hierbij onder andere belangrijk dat de rookgasafvoer correct is aangesloten, de juiste materialen zijn gebruikt en dat de uitmonding van de rookgasafvoer op de juiste afstand van de deur is geplaatst.
3. Is alles op technisch vlak ook in orde?
De monteur controleert een aantal verschillende technische aspecten om te bepalen of een installatie kan worden onderhouden. Voorbeelden hiervan zijn de werking van het toestel, de afstelling, de waterdruk en eventuele lekkages. Is alles in orde? Dan voert de monteur direct het eerste onderhoud uit.
4. Is er geen achterstallig onderhoud?
Achterstallig onderhoud kan ontstaan wanneer een installatie al lang niet is gecontroleerd. Mocht dit het geval zijn, is de kans groot op gebreken en zullen er waarschijnlijk reparaties moeten worden uitgevoerd om de werking van het toestel te bevorderen. Wanneer de monteur dit constateert, zal hij de mogelijkheden op een open en eerlijke manier met je bespreken.
5. Werkt WarmWaterWerk met ketels van dit merk?
Bij het aanvragen van het onderhoudscontract kan je controleren of jouw installatie door WarmWaterWerk in onderhoud kan worden genomen. Natuurlijk werken wij met alle grote merken die in Nederland geïnstalleerd zijn. Kijk hier voor het overzicht.

Heb je nog vragen? Neem contact op!
Reparatie van de installatie nodig?
In sommige gevallen constateert de monteur dat een installatie niet optimaal functioneert. Vaak kunnen dit soort problemen verholpen worden met behulp van een effectieve reparatie. Mocht er sprake zijn van een reparatie, voeren we die in overleg graag voor je uit. Hier komen dan wel kosten bij kijken, die we uiteraard van tevoren transparant bespreken.
Lukt het om de gebreken te herstellen? Dan nemen we je installatie daarna graag in onderhoud. Wanneer de reparatie het probleem niet oplost, kunnen we jouw installatie niet in onderhoud nemen.


Onveilige installatie?
Het gebeurt ook wel eens dat de monteur ontdekt dat een installatie helemaal niet meer veilig is. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. In dit geval moet de monteur jouw installatie afsluiten, om jouw veiligheid en die van je omgeving te waarborgen.
Mocht jouw installatie als onveilig worden verklaard, kijken we samen naar een passende oplossing. Ga dus vooral het gesprek aan met onze monteur en vind samen met ons een manier om weer optimaal te genieten van warmte in huis.